ALS, 17th Of October…

For our Swedish followers: 🙂

Alla minns väll “The Ice Bucket Challenge” från förra året där ett stort antal människor på sociala medier hällde vatten med is över sig för att uppmärksamma en sak, det var nån sjukdom som ni nu kanske tyvärr inte kan sätta namnet på.

Här är en påminnelse:
ALS. En hjärnsjukdom som drabbar 200 personer i Sverige per år. 200 kan tyckas som en liten siffra men efter en snabb googling som ger en texten : “ALS, amyotrofisk lateral skleros, är namnet för en grupp neurodegenerativa sjukdomar där nervceller i hjärnan, hjärnstammen och ryggmärgen dör. Detta leder till muskelförtvining och förlamning.” Man inser ganska fort att det är 200 för många.

På lördag den 17 Oktober är det en gala för forskningen kring ALS på musikens hus/järntorget i göteborg  där vi spela ett gäng egna låtar. SANNANDA kommer även att köra några egna pop/rock låtar.

Standup komiker samt andra artister som blandannant INTERPHACE (Med hits som “Dr Feelgood”, “Move That Body” mflr), ska uppträda mellan kl 19.00-01:00 men dörrarna öppnas redan kl 18:00. Insamling för just ALS-forskningen kommer pågå under hela kvällen som har fritt inträde.

https://www.facebook.com/events/790056564444196/